Go Sharing brengt 940 nieuwe e-scooters naar de veiling

Go Sharing • De nieuwprijs van zo’n elektrische scooter ligt rond de 2.500 euro.
Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
Alle tegoeden die eerder door gebruikers werden aangeschaft zijn volgens het bedrijf weer geldig.
(Foto: go Sharing)

Go Sharing brengt 940 nieuwe e-scooters naar de veiling wegens het vertrek uit bijna alle steden in Nederland. Dat meldt Omroep Brabant.

De scooters worden per tien stuks verkocht, zo vertelt een veilingmedewerker aan de lokale omroep. Zowel bedrijven als particulieren kunnen vanaf 13 september bieden op de voertuigen. Op 17 september gaan ze onder de hamer.

“Er is geen minimumbedrag, dus je kunt honderd euro bieden”, zegt veilingmedewerker Michel Talla. De nieuwprijs van zo’n elektrische scooter ligt rond de 2.500 euro, maar Talla denkt niet dat ze voor dat bedrag weg zullen gaan.

Alarmsysteem

Om de scooters te gebruiken, moeten kopers wel zelf het slot en het alarmsysteem aanpassen, omdat deze oorspronkelijk via de app van Go Sharing werkten. Ook moeten kopers de scooters zelf in elkaar zetten.

In juli werd bekend dat Go Sharing zich terug trekt uit bijna alle steden waar het actief was. Alleen in Haarlem en Amsterdam kunnen gebruikers nog een scooter huren bij het bedrijf.

In 2022 trok Go Sharing zich al terug uit 32 van de 45 gemeenten omdat de voertuigen te weinig gebruikt werden. Het zou destijds gaan om een tijdelijk vertrek, maar de groene scooters keerden niet meer terug.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.