Investeringsfonds Waterland neemt meerderheidsbelang in Hellorider

Fietslease • Hellorider biedt een platform voor het aanbieden van fietslease.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

De Nederlandse investeringsmaatschappij Waterland neemt een meerderheidsbelang in fietsleaseplatform Hellorider. Dat maken beide partijen bekend. Er is geen overnamebedrag bekendgemaakt. Het management van Hellorider blijft ongewijzigd.

Hellorider biedt de zakelijke fietsleasemarkt een platform waarmee (mobiliteits)partners fietslease aan hun klanten kunnen aanbieden. Het platform, dat de afgelopen vijf jaar volledig zelf werd ontwikkeld, heeft een landelijk dekkend netwerk door samen te werken met circa 1.500 fietsdealers. Partners (en hun klanten) hebben keuze uit zo’n 200+ fietsmerken, met een groot aandeel elektrische fietsen. Momenteel maken zo’n dertig partners gebruik van het Hellorider-platform. In totaal gaat het om 300 duizend gebruikers. Kruitbosch is een van de aandeelhouders.

Jasper van Waalwijk, ceo van Hellorider, kijkt uit naar de samenwerking met Waterland: “Met Waterland als nieuwe aandeelhouder kunnen we onze groei versnellen en hun ervaring gebruiken om ons platform door te ontwikkelen. Dit alles om onze missie om meer werknemers vaker op de fiets te krijgen, verder te kunnen realiseren.”

Waterland is een Nederlands investeringsfonds, dat is opgericht door de Quote 500-genoteerde Rob Gielen. Het beheerd vermogen is 6 miljard euro. ASR Verzekeringen is een van de grote Nederlandse deelnemers in het fonds.