Duurzaamheid en AI centraal op Fleet Europe Days, het grootste wagenparkevenement van Europa

Fleet Europe Days • Op het programma van het tweedaagse evenement staan onder meer lezingen van dertig sprekers, een rondetafelgesprek met leasedirecteuren en een seminar over remarketing.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Wat zijn de laatste trends in de wereld van zakelijke mobiliteit? Hoe kijken de ceo’s van de grote leasemaatschappijen in Europe naar de nieuwste ontwikkelingen in hun branche. En hoe kan gendergelijkheid in de fleetwereld bevorderd worden? Deze en meer vragen worden op 23 en 24 oktober beantwoord op de Fleet Europe Days, het grootste evenement voor wagenparkbeheer in Europa.

Het evenement, in het Allianz Mico Centre in de binnenstad van Milaan, staat dit jaar in het teken van duurzaamheid en kunstmatige intelligentie en draait alles er om ‘wagenparkbeheer in het digitale tijdperk’. Op het programma van het tweedaagse evenement staan onder meer lezingen van dertig sprekers, een rondetafelgesprek met leasedirecteuren en een seminar over remarketing, gevolgd door een ‘remarketing dinner’. Het evenement wordt afgesloten met een awardshow waarop onder meer de ‘Global Fleet Manager of the Year’ wordt bekendgemaakt.

Rondetafelsessie leasing

Een van de hoofdsprekers is Fabrice Cambolive, merk-ceo van Renault, die vertelt over uitdagingen waarmee autofabrikanten worden geconfronteerd en de manier waarop Renault de toekomst van zakelijke mobiliteit ziet. Verder geven er tijdens een rondetafelsessie over leasing ceo’s van de grote maatschappijen acte de prĂ©sence, waaronder Tim Albertsen (Ayvens), Alain van Groenendael (Arval),
Markus Deusing (Alphabet) en Rolando D’Arco (Leasys).

Ook is er traditiegetrouw een beursvloer, door de organisatie het ‘Fleet Europe Village’ gedoopt, waarop ruim 80 exposanten aanwezig zijn. Bezoekers kunnen hier de nieuwste innovaties op gebied van wagenparkbeheer en duurzame mobiliteit bekijken. Ook is er de mogelijkheid om nieuwe zero-emissievoertuigen te testen.

Meer lezen over het evenement kan op de homepage van Fleet Europe Days. In de volgende editie van Fleet&Mobility-magazine, dat medio november op de deurmat ploft, kunt u een uitgebreid verslag van het event lezen. Heeft u nog geen abonnement op Fleet&Mobility? Klik dan hier.