Marijn Slabbekoorn (DHL) uitgeroepen tot Europees ‘Fleet & Mobility Manager van het Jaar’

Fleet Europe Days • Hij ontving de award uit handen van Paul Hollick, managing director van Lightfoot, tijdens een gala-evenement ter afsluiting van de Fleet Europe Days.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Marijn Slabbekoorn (2e van links) krijgt de award uit handen van Paul Hollick (op de foto rechts naast Slabbekoorn). (Foto: Fleet Europe Days)

Marijn Slabbekoorn is door de internationale fleetorganisatie Fleet Europe uitgeroepen tot Europees ‘Fleet & Mobility Manager van het Jaar’. Hij kreeg deze onderscheiding donderdag (24 oktober) uit handen van Paul Hollick, managing director van Lightfoot, tijdens een gala-evenement ter afsluiting van de Fleet Europe Days, het grootste wagenparkevenement van Europe dat deze week plaatsvond in Milaan.

“Deze was echt onverwacht, maar het is heel fijn,” zei Slabbekoorn, die als Fleet & Mobility Manager van het Jaar de opvolger is van Guillaume Pin, procurement manager Fleet & Travel bij Ecolab, die deze prijs vorig jaar won.

Bij de awardshow kreeg Slabbekoorn, senior director Fleet Management & Sustainability voor DHL Express Europe, ook de award voor ‘Commercieel Fleet Manager van het Jaar’.

Slabbekoorn is ‘bijzonder trots’ op zijn pioniersrol bij de inzet van elektrische voertuigen in verschillende Europese landen, zo schrijft de organisatie. Slabbekoorn heeft ‘uitdagingen op het gebied van regelgeving en infrastructuur overwonnen’. Hierdoor is DHL Express het eerste bezorgbedrijf geworden dat elektrische voertuigen inzet op plekken zoals Malta, de Baltische staten en Roemenië. Zijn inspanningen hebben DHL Express gepositioneerd als leider in duurzame logistiek, aldus Fleet Europe.

Paneldiscussie

De 2024-editie van de Fleet Europe Days stond in het teken van duurzaamheid en kunstmatige intelligentie en veel draaide er om ‘wagenparkbeheer in het digitale tijdperk’ Op het programma stonden onder meer lezingen van dertig sprekers (waaronder Slabbekoorn) en een rondetafelgesprek met zes leasedirecteuren.

In deze paneldiscussie stelden onder meer Rolando D’Arco van Leasys, Tim Albertsen van Ayvens en Bart Beckers (deputy-ceo van Arval) dat wat hun betreft de 2035-doelstellingen van de EU (om dan een volledig emissieloos wagenpark in Europa te hebben) worden nagestreefd. Automotive Online meldde eerder deze maand dat de EVP, de grootste fractie in het Europees Parlement, graag ziet dat dit plan wordt herzien. De leasedirecteuren op Fleet Europe Days gaan daar niet in mee. “Arval houdt vast aan de 2035-doelstellingen. Het is ver genoeg in de toekomst om dat te realiseren. Dat neemt niet weg dat we nog flink wat uitdagingen hebben,” aldus Beckers. 

In de volgende editie van Fleet & Mobility kunt u een uitgebreid verslag van deze rondetafelsessie lezen. Ook komen de belangrijkste keynotes van de Fleet Europe Days aan bod, waaronder die van Slabbekoorn. Heeft u nog geen abonnement op Fleet & Mobility-magazine? Klik dan hier.

Op 13 november praten we met de Nederlandse sector verder over fleetmanagement tijdens het Fleet Congres. Bent u hierbij aanwezig in Utrecht? Tickets en meer info: www.fleet-expo.nl.