Uber-chauffeurs in Amsterdam hebben nu ook toegang tot Hertz-voertuigen

Autoverhuur • De deal met Uber is volgens het verhuurbedrijf ‘de nieuwste fase van de samenwerking gericht op het helpen van chauffeurs om gemakkelijk over te stappen op elektrische voertuigen’.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Hertz)

Uber-chauffeurs in Amsterdam kunnen nu ook gebruikmaken van de voertuigen van verhuurbedrijf Hertz. Dit maakte Hertz eerder vandaag bekend.

De deal met Uber, dat eerder al taxi-delen introduceerde in Amsterdam, is volgens het verhuurbedrijf ‘de nieuwste fase van de samenwerking, gericht op het helpen van chauffeurs om gemakkelijk over te stappen op elektrische voertuigen door middel van flexibele huurovereenkomsten op wekelijkse en maandelijkse basis’.

Maurits Schönfeld, general manager van Noord-Europa bij Uber: “Met deze samenwerking willen we het tekort aan elektrische voertuigen aanpakken door chauffeurs in Nederland een eenvoudigere en betaalbaardere optie te bieden voor de overstap naar elektrisch rijden.”

Elyes Mrad, executive vice president Hertz International: “Het huren van een EV bij Hertz stelt Uber-chauffeurs in staat om een elektrisch voertuig uit te proberen zonder de langdurige verplichting en zorgen over voertuigfinanciering, verzekering, taxilicenties en meer.”