Leaseplan differentieert dienstverlening

Redactie Redactie
• Laatste update:

Fleetowners kunnen zelf een leasepakket samenstellen op basis van verschillende modules, die elk een ander service- en kostenniveau hebben. Zo kan er in het pakket Budget alleen worden gekozen uit door Leaseplan geselecteerde automodellen, in het pakket Basis is de autokeuze vrij. Ook kan er worden gekozen tussen verschillende serviceniveaus van uitbesteding en mobiliteit (o.a. pechservice en onderhoud).

Bundelen
Klanten kunnen per groep werknemers bepalen of het accent moet liggen op de laagste kosten of op comfort. “Je kunt binnen je vloot differentiëren”, legt woordvoerder Rob Keulemans uit. “Directeuren geef je doorgaans een vrije autokeuze, voor trainees wordt vaak vooraf het model al bepaald. In dat tweede geval hebben grote bedrijven op zichzelf al een inkoopvoordeel; voor kleine bedrijven geldt dat niet, omdat het dan nog maar om een paar auto’s gaat. Als wij de keuze kunnen bepalen, is dat voordeel er natuurlijk wel omdat wij die aanvragen bundelen”, aldus Keulemans. Hij verwacht dan ook dat het concept veel MKB-bedrijven aan zal spreken.

VIP
Klanten kunnen ook kiezen uit drie verschillende modules voor mobiliteit; hieronder vallen pechservice (al dan niet internationaal), vervangend vervoer (wel/niet gelijkwaardig en per direct), internationale tankpas en haal- en brengservice bij onderhoud en reparatie. Saillant: bij twee van deze drie mobiliteitspakketten is haal&brengservice bij onderhoud inbegrepen. Er is hiervoor onder andere een overeenkomst gesloten met 1,2,3 Autoservice dat deze service al aanbiedt. Het is logisch dat Leaseplan voor de verdere invulling van het onderhoudsnetwerk zoekt naar partijen die deze service ook bieden.
Ook kunnen berijders zelf kiezen voor een zogenaamd VIP pakket, waarin gelijkwaardig en per direct beschikbaar vervangend vervoer is opgenomen, evenals een haal- en brengservice voor onderhoud, banden en schadeherstel.

Volgens Leaseplan past Easypakket goed tussen de op maat gemaakte dienstverlening voor met name grote bedrijven, en de sobere online dienstverlening voor het MKB.