Leaf voor 670 euro in de lease

Redactie Redactie

Het genoemde bedrag is het vanaf-leasetarief op basis van full operational lease, exclusief energiekosten en op basis van 48 maanden en 15 duizend kilometer per jaar. Leaseplan is op dit moment in onderhandeling met energieleveranciers om de leaseauto aan te kunnen bieden in een totaalpakket, inclusief een oplaadvoorziening voor de leaseauto bij huis of werk.

Vergelijkbaar
“We proberen de auto aan te bieden tegen ongeveer dezelfde totale kosten als een vergelijkbare conventionele auto (C-segment, Golf, Astra – red.)”, zegt marketingdirecteur Erik Staat. “De energiekosten bedragen naar schatting 0,015 euro per kilometer, dus aanzienlijk minder dan de brandstofkosten van een benzine- of dieselauto. Bovendien betaalt de berijder geen bijtelling.”

Bereikbaar
De beperkte actieradius (de Leaf rijdt op een volle accu ongeveer 160 kilometer) is volgens Leaseplan geen belemmering voor een succesvolle introductie. “De gemiddelde leaserijder rijdt dagelijks minder dan 100 kilometer woon-werk verkeer”, aldus directievoorzitter Berno Kleinherenbrink van Leaseplan Nederland. “De actieradius van de Nissan Leaf sluit hier prima op aan en dat maakt hem zeer geschikt voor bewuste leaserijders. De vraag overstijgt op dit moment het aanbod van ‘bereikbare’ elektrische leaseauto’s, dus ik ben blij dat wij de hand hebben kunnen leggen op zo’n groot aantal.” De Leaf gaat in Nederland 32.839 euro kosten.