ING CL handelt boetes RTL-klanten af

Redactie Redactie
• Laatste update:

Aanmaningen
“Deze boetes kunnen vanaf 1 februari 2011 bij ING Car Lease terecht komen dankzij een aanpassing die het RDW binnen zijn applicatie heeft aangebracht. Het is nu mogelijk aan te geven dat de boetes van het CJIB naar de leasemaatschappij gestuurd dienen te worden”, vertelt ING Car Lease woordvoerder Simon Corsѐl. “Ook alle nakomende post zoals aanmaningen. Dat scheelt onze klanten een hoop werk, zeker als ze een groot wagenpark hebben.”

Gemeente
De klant kan kiezen om de leasemaatschappij de bekeuring te laten betalen aan het CJIB, waarna het boetebedrag doorbelast wordt aan de klant.  Het is ook mogelijk de bekeuring door te sturen naar de berijder.  Deze service van ING Car Lease geldt alléén voor overtredingen die via het  CJIB worden uitgereikt. Voor gemeentelijke boetes, zoals parkeerbonnen, is deze dienst nog niet mogelijk omdat niet alle gemeenten de RDW-applicatie raadplegen op deze nieuwe registratie.

Op jaarbasis verwerkt ING Car Lease bijna 200.000 bekeuringen, waarvan meer dan 10% opnieuw langskomt in de vorm van een aanmaning. Ook uit het buitenland komen nog eens 10.000 bekeuringen binnen.