Budget populairder dan leaseauto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Leaseauto ook populair
Opgemerkt dient te worden dat niet duidelijk is welk deel van de respondenten op dit moment al een leaseauto heeft, welk deel een mobiliteitsbudget en welk deel geen van beide. Op dit moment heeft ongeveer tien procent van alle Nederlandse werknemers een auto van de zaak. Nog slechts een klein aantal bedrijven werkt op dit moment met mobiliteitsbudgetten waarmee werknemers zelf hun woon-werkverkeer en zakelijke vervoer kunnen regelen met verschillende vervoersmiddelen.
Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan met het openbaar vervoer te gaan reizen als de werkgever de kosten voor de auto niet (langer) zou vergoeden en de kosten voor het openbaar vervoer wel. Vijfenvijftig procent van de respondenten zegt bereid te zijn om zakelijk anders te reizen als ze daar zelf geld aan overhouden.

Wagenplan
Om dit soort flexibeler mobiliteit mogelijk te maken zal er bij werknemers, werkgevers, direct leidinggevenden, collega’s én klanten wel eerst een mentaliteitsverandering moeten plaatsvinden, denkt tachtig procent van de ondervraagden. Zo heeft een kwart zijn bedenkingen bij de productiviteit van thuiswerkende collega’s en vindt zestig procent dat thuiswerken ten koste gaat van de collegialiteit.

Achmea is het moederbedrijf van Wagenplan, een joint venture met Athlon Car Lease. Wagenplan levert diensten op gebied van leasing, wagenparkbeheer en mobiliteit. De monitor mobiliteit werd dit jaar voor de eerste keer uitgevoerd. De resultaten vormen een input voor één van de debatten tijdens de conventie van Achlum, een evenement ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Achmea, dat komende zaterdag plaatsvindt.

Bekijk de resultaten van het onderzoek HIER.