Vavdz: Arval opnieuw de beste

Redactie Redactie
• Laatste update:

Arval behaalde in alle drie categorieën het maximum van elf punten. Opvallend is dat nummer 5, ALD Lease, er kennelijk niet in slaagt om een goede band met de berijders op te bouwen (2) maar voor de rest wel goed scoort. De enige die het op dat punt nog slechter doet is nummer 10, DutchLease (1). J&T Autolease (nummer 6) kreeg overall een 10 maar wordt niet van harte aanbevolen (3 punten). Hekkensluiter Kamsteeg, onderdeel van VW Leasing, kwam niet verder dan vijf punten.

Vavdz-voorzitter Martin Huisman onderkent dat op basis van de respons het moeilijk is om harde uitspraken te doen over de leasemaatschappijen. Toch vindt hij het een nuttig onderzoek. “Een gebrekkige band met de berijder kan verschillende oorzaken hebben, van het ontbreken van empathie bij de helpdesk tot niet waarschuwen bij een komende onderhoudsbeurt. Daar geeft dit onderzoek inzicht in.”

Zeggenschap
De slechte cijfers van Kamsteeg kan Huisman niet zomaar verklaren maar leasemaatschappijen moeten zich de resultaten wel aantrekken, zegt hij. “Ik denk dat de berijders op termijn veel meer zeggenschap krijgen. Steeds meer ondernemingen geven hun werknemers een mobiliteitsbudget met keuze uit meer dan één leasemaatschappij. Uiteindelijk zou het zo kunnen zijn dat de werkgever zich helemaal niet meer met mobiliteit bemoeit en het aan de werknemer overlaat hoe deze dit regelen wil.”