Athlon Mobiliteitscongres: auto blijft de basis

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit was de rode draad tijdens het eerste Athlon Mobiliteitscongres dat gisteren werd gehouden in Almere. Van de ruim 250 aanwezigen was een grote meerderheid klant van de leasemaatschappij, voo rhet overige zaten er andere relaties en toeleveranciers. De bijeenkomst was primair voor klanten bedoeld, vertelt Marchel Koops, commercieel directeur bij Athlon Car Lease. “Op deze dag wilden we de ontwikkelingen in de mobiliteitsbranche onder de aandacht brengen en onze klanten laten kennismaken met nieuwe diensten. Mobiliteitskosten staan in de top 3 van grootste kostenposten binnen een bedrijf. We willen klanten helpen die kosten te verlagen.”

`De trein is gemakkelijker dan ik dacht`
De kosten kunnen onder meer worden verlaagd door alternatieven voor de leaseauto aan te bieden. Dat het nog niet zo makkelijk is om berijders de auto uit te krijgen, ondervond Koops aan den lijve toen hij door BNR werd uitgedaagd een week lang de leaseauto te laten staan. “Ik had al twintig jaar niet meer in een trein gezeten, dus de drempel was hoog. Maar het was gemakkelijker dan ik dacht en ook nog efficiënt. De leaseauto blijft voor mij wel de basis – hij blijft de beste optie voor veel ritten – maar ik ben wel tot het inzicht gekomen dat het niet altijd het beste vervoermiddel is.”

Tijdens het Athlon Mobiliteitscongres was er onder meer aandacht voor mobiliteitsbudgetten, rijtrainingen, elektrisch rijden en verschillende praktijkcases. André Kuipers en Alexander Klöpping gaven inspirerende presentaties over hun visie op mobiliteit. Er was een mobiliteitsplein ingericht waar mensen konden rijden op een elektrische scooter en in een Tesla Model S.
Athlon overweegt van het congres een terugkerend evenement te maken.

Foto: Marchel Koops via Twitter.