Advocatenkantoor start groepsclaim tegen Stint-fabrikant

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het nieuwe model zou onder meer een rolkooi krijgen. (Foto: Stint)

Advocatenkantoor Van Der Goen start een groepsclaim tegen de verzekeraar en/of fabrikant van de Stint. Het bedrijf meldde dit half juli en bevestigt vandaag – na berichtgeving in andere media – een claim voor te bereiden. Volgens het AD hebben enkele kinderopvangbedrijven zich aangesloten bij de claim. Ze zouden tot zeventig duizend euro schade hebben als gevolg van het niet kunnen inzetten van de Stint.

“In principe kan de (verzekeraar van de) producent van de Stint aansprakelijk gesteld worden voor de schade die bij cliënten is opgetreden bij het gebruiken van de Stint of het maken van kosten door het verbod, alsmede voor de ombouwkosten. De Stint bleek immers niet de veiligheid te bieden die men zou mogen verwachten”, schrijft het kantoor op zijn website.  Het baseert zich daarbij onder meer op het onderzoeksrapport van TNO.

Aanstaande

Volgens Jan Baljeu, directeur van Friesland Lease en grootste afnemer van de Stint, is het zeer ongepast om dat op dit ogenblik naar buiten te brengen. “Het onderzoek van het OM loopt nog en er is momenteel nog geen status van dit onderzoek waarop een claim gebaseerd kan worden. Dit dient de belangen van de branche Kinderopvang zeker niet”. Volgens Baljeu is de terugkeer van de Stint aanstaande. “We weten dat de fabrikant zich nu focust op afronding van alle formaliteiten met betrekking tot de keuringen en alle voorbereidingen treft om de Stint 2019 na goedkeuring zo snel mogelijk weer op de weg te kunnen krijgen. We hebben er alle vertrouwen in dat de Stint 2019 dan het meest veilige voertuig in die klasse is dat op de weg gaat komen.”

Vorige week werd bekend dat de Stint nog niet bij het begin van het schooljaar al toegelaten zou worden.

Van der Goen is om een reactie gevraagd.

Lees hier een interview met Jan Baljeu. ‘We hebben een regeling met onze Stintklanten getro­ffen. Ze hoeven niet te betalen en krijgen auto’s voor het kindervervoer tegen gereduceerd tarief.’